Danmark står atter i en alvorlig situation, hvad Covid-19 angår.

Den virus, som vi var begyndt at tro, vi havde fået under kontrol i sommer, er igen begyndt at vise sit beskidte ansigt og kræver sine ofre. Det gælder både nye dødsfald og virksomheder, der har måttet dreje nøglen om! Den skæbne deler vi med hele Europa – ja, med resten af verden.

Vi står i en brydningstid, hvor mange higer efter at finde en vej ud af mørket! Specielt ældre og svage medborgere i dette land. Men i særdeleshed også sårbare og udsatte børn og unge!

Når foråret og lyset atter vender tilbage i vores hjerter og sind, da er der en helt speciel gruppe af udsatte børn og unge, nemlig de børn der på grund af en svær livssituation, har fået et ophold på et julemærkehjem et sted i Danmark. Helt konkret kan børn der har ophold på enten Julemærkehjemmet Kildemose eller Liljeborg, fået en tidlig julegave fra Børnenes Lystfiskerakademi!

Børnenes Lystfiskerakademi har været så heldige at have opnået støtte fra Den sociale fond for børn og unge til gennemførelse af i alt 8 kutterture på Øresund med afgang fra København. Begge julemærkehjem får to kutterture i løbet af sommerferien samt to kutterture i løbet af efterårsferien 2021.

Ligeledes har vi opnået støtte til at kunne fortsætte det sociale arbejde hjemme på hver af julemærkehjemmenes bålpladser, hvor børnene selvfølgelig selv skal være med til at tilberede deres fisk over bål eller prøve at salte eller ryge deres fisk.

Og lige som julen er forbundet med en række traditioner, da vil vores kutterture med julemærkehjemmene ikke være det samme, hvis ikke vi har vores fantastiske skibskok “Kasper-kok” med på turene!

Kasper Lundegaard er til daglig køkkenchef på Hotel Scandic – Glostrup og har de sidste tre år været en fast del af vores kutterture med julemærkehjemmene, hvor han med fast hånd har undervist børnene i hvordan man filetere sin fisk, samt med enkelte råvare kan få friskfanget fik til at smage himmelsk!

Ved at have en faglært kok med ude på vores kutterture, er vi med til at koble en faglig og social læring sammen, er vi med til at påvirke børnenes madvaner i en sund og positiv retning. – og hvem ved? Måske de får “smag” for selv at blive faglært kok?

Med på hver af turene deltager seks frivillige fra Børnenes Lystfiskerakademi.

En stor tak skal lyde til Den Sociale Fond for den flotte donation ❤️