Bliv frivillig – og gør en forskel for andre!.

Børnenes Lystfisker Akademi har i år valgt at afholde sine sommerferieaktiviteter på Enebærodde på Nordfyn, nærmere betegnet Martinegaarden, i uge 30-31.

For at kunne deltage som frivillig skal man være fyldt 18 år. Dog har vi i BLFA den undtagelse, at unge under 18 år kan deltage som frivillige, men uden pædagogisk ansvar eller lederansvar! Desuden skal man som frivillig kunne deltage i forberedelsesweekenden d. 11.- 13. maj 2018. – samt i en efterfølgende evalueringsweekend i slut oktober/start november.

DOWNLOAD BØRNEATTEST
Bliv frivillig

Køkkentjans og “praktisk gris”:

Jobbet som frivillig spænder over alt lige fra køkkentjans til at hente og bringe ting, der skal anvendes for at få en lejr til at fungere. Som del af køkkenteamet får du lov til at bestemme, sammensætte menuen og fordybe dig og afprøve kundskaber inden for madverdenen. På Martinegaarden er der et køkken, som giver mulighed for madlavning til ca. 50 personer. Da Martinegaarden ikke har indlagt strøm, foregår alt madlavning over gas eller bål.

I og med at pladsen er trang, kommer du til at arbejde tæt sammen med andre køkkenfrivillige. Du skal derfor være god til at samarbejde med andre og have en fleksibel tilgang til tingene. Til gengæld er der mulighed for at få flere ansvarsområder.

Selvom du som frivillig i køkkenet står og laver mad det meste af dagen, er der også plads til at invitere ungerne i køkkenet eller selv deltage i de sjove aktiviteter rundt omkring på lejrstedet. Køkkenholdet får et helt unikt sammenhold, og der plejer altid at være en fest i køkkenet, som hurtigt bliver det sociale omdrejningspunkt for både unger og frivillige.

Om lejrstedet:

Martinegaarden er en gammel landejendom fra 1800-tallet. Gårdens område blev under 2. Verdenskrig brugt som nedkastningssted for illegale våben fra England. Den første nedkastning på Fyn fandt sted ved Martinegaarden på Enebærodde d. 21.juli 1943.*  Martinegaarden, der er bygget i 1820’erne, blev først brugt til kvægdrift og siden til fåreavl. I dag bruges gården af skoleklasser, spejdere og andre, der vil opleve den særprægede natur på Enebærodde på nærmeste hold.

Området giver fantastiske muligheder for uendelig meget leg og læring. Vores lejr ligger helt ned til stranden – lige ud til Kattegat. Når vi ikke fisker, samler skovbær eller spiser frokost i det grønne, er det oplagt med en forfriskende dukkert!

* Kilde: Odense bys Museer – Besættelsemuseum – Fyn.

STOR TAK TIL VORES FANTASTISKE SPONSORER