Evaluering 2019

Find årsrapport og årsregnskab for 2019 her

Gå til årsrapport

Gå til årsregnskab 

Året 2019

Kort fortalt

Ferielejrene

Vores ferielejre i sommerferien 2019 var til dato vores mest ambitiøse og vellykkede satsning!

Som et pilotprojekt indgik vi et samarbejde med søspejderskibet MS Agape om at afholde to sommertogter for udsatte og sårbare børn og unge i alderen 10-17 år. På hvert togt deltog 11 børn/unge, 4 frivillige og 3 besætningsmedlemmer i Det Sydfynske Øhav og Lillebælt. 

Søspejderskibet MS Agape, der til dagligt er en del af behandlingstilbuddet Bølgebryderen for udsatte børn og unge, er et beskæftigelsestilbud med smede-, snedker- og autoværksted samt maritim undervisning og sejlads med skibet Agape – i daglig tale kaldet “Værftet”.

Fælles fokus og afsæt i et fælles værdigrundlag var udvikling af sociale og faglige kompetencer. Her støttede vi sammen op om, at deltagerne fastholdt deres skolegang eller uddannelse, med henblik på beskæftigelse i samarbejde med det lokale jobcenter.

Selv om de økonomiske omkostninger for samarbejdet slog bunden ud af vores budget, var det hver en krone værd, fordi sommertogterne og de daglige sejladser på vores børne- og familielejr på Enebærodde var de oplevelser og den faglige dannelse, der skulle til, for at deltagerne fik gennemført årsprøver og eksamener.

 

Kutterturene på Øresund

Siden 2014 har vi i sommerferien tilbudt en gratis kuttertur til julemærkehjemmet Kildemose. Vores kutterture er over tid gået hen og blevet en fast del af julemærkehjemmets årshjul og tradition.

For mange af børnene er det første gang, de prøver at fiske eller være ombord på en fiskekutter. Her bliver der skubbet til de personlige grænser. Ofte møder vi børn fra julemærkehjemmene, der er meget forsigtige og bange for at møde nye udfordringer. Men når turen er slut, har samme gruppe børn overvundet egne grænser og tør nu at røre eller rense en fisk. Og de super seje børn kysser også den første fisk, de fanger!

Julemærkehjemmene har flere gange fortalt os uafhængigt at hinanden, at de oplever en markant forskel på deres elevers selvværd – før og efter turen! Hvor lærerne før kutterturen har svært ved at få eleverne til at være løsningsorienterede, får de nogle langt mere positive og nærværende børn med hjem til skolen igen.

Med på turene deltager chefkokken fra Hotel Scandic Glostrup. Han stod på dækket og underviste børnene i, hvordan man på en let og enkel måde kan tilberede sin fangst. Det var selvfølgelig børnenes fangster, der blev tilberedt – og efterfølgende skulle den stolte lystfisker selv gå rundt på skibet og tilbyde smagsprøver til de andre deltagere.

'”Det, du gør, vil sætte frugt, kaste frø i tiden,
ligge som en spire dér, uset ganske liden,
for en dag at blomstre op, som din egen skygge,
og forvandle verden til blomstertæpper tykke.
Pas din blomst og lad den gro, giv din verden hvad du har,
intet bør du gemme på, skønhed kommer indefra.”

Årsrapport 2019

Klik for at se det fulde dokument

Årsregnskab 2019

Klik for at se det fulde dokument

En stor tak

til vores mange samarbejdspartnere, sponsorer og fonde, som har bidraget til, at vi har kunnet gennemføre vores ture og aktiviteter for udsatte børn, unge og familier.

Evaluering

Se alle vores evalueringer, årsrapporter og årsregnskaber

Følg os