Evaluering 2020

Find årsrapport og årsregnskab for 2020 her

Gå til årsrapport

Gå til årsregnskab 

Året 2020

Kort fortalt

Ferielejrene

Den 11. marts kl. 20.00, hvor landets statsminister, Mette Frederiksen, lukkede Danmark ned, stod vores forening, Børnenes Lystfiskerakademi, fra det ene sekund til det andet i en alvorlig eksistentiel krise! Skulle vi opgive at gennemføre vores sommerferieaktiviteter i år?

  • Hvilke økonomiske konsekvenser kunne der blive tale om, som følge heraf?
  • Skulle vi vente og se tiden an?
  • Havde vi råd til at betale kreditorer ved eventuel aflysning af samarbejdsaftaler?
  • Skulle vi helt lukke foreningen?

Det stod hurtigt klart for os, at vi blev nødt til at ændre vores lokation for vores familielejre for at kunne overholde de sundhedsmæssigt gældende retningslinjer omkring Covid-19, som regering og sundhedsmyndigheder løbende kom med nye ændringer om. Det var en meget svær periode, som krævede næsten overnaturlige evner at overskue og efterkomme i praksis.

For at kunne leve op til Sundhedsstyrelsens retningslinjer for Covid-19 fandt vi det mest forsvarligt at ændre ferielokation fra FDF-Klinteborg (lejrskole) til Skærbæk Feriecenter i stedet. Her havde man allerede udarbejdet retningslinjer for håndtering af Covid-19, hvilket på den måde blev vores løsning.

Ud fra et forsigtighedsprincip valgte vi kun at tilbyde ferielejre til børnefamilier. Sundhedsstyrelsens retningslinjer umuliggjorde overnatning for uledsagede børn og unge, hvis de ikke var i familie med hinanden. Derfor blev løsningen til denne målgruppe, at der blev tilbudt dagsaktiviteter i form af kutterture på Øresund, fisketure til Put & Take-søer eller kystfiskeri.

Restriktioner omkring Covid-19

I hele processen har det for først og fremmest handlet om at kunne afvikle vores ferielejre på en sikker og tryghedsskabende måde for vores udsatte og sårbare målgrupper. Derfor lyttede vi også til den vejledning, Sundhedsstyrelsen kom med.

I samarbejde med vores partnerskaber (sagsbehandlere, pædagoger, familievejledere, Red Barnet m.fl.), besluttede vi i stedet at tilbyde ferieophold til socialt udsatte og sårbare familier i Skærbæk Feriecenter/Helsingør Ferieby.

Ligeledes lykkedes det os at opretholde sommerferieaktiviteter til vores uledsagede børn og unge i aldersgruppen 8-18 år, som på grund af Covid-19, havde ekstra brug for ferieoplevelser. Det bestod af kutterture fra København, Vedbæk og Helsingør samt kystfiskeri på dagsbasis, hvor børnenes kunne tilmelde sig dagsarrangementer. Der blev stillet gratis transport til rådighed, hvor frivillige stod for at koordinere kørsel for de børn og unge, som havde brug for det.

Alt i alt lykkedes det os at tilbyde ferielejre og dagsaktiviteter for 600 udsatte og sårbare børn, unge og familier i løbet af 2020.

Her var de sundhedsfaglige rammer og forhold optimale, fordi det var muligt at opretholde afstand og sikre håndhygiejne. Alt i alt er vi meget stolte og tilfredse med processen og det resultat, vi fik ud af vores anstrengelser – trods en meget begrænset tidsramme! Derfor er det også med stor ros og anerkendelse til alle vores frivillige, samarbejdspartnere, fonde og sponsorer, der alle har været med til at skabe løsninger – på et tidspunkt, hvor det så allermest sort ud. og hvor vi som forening var ved at gå i opløsning, hvis de ikke havde trådt til og støttet os. Billedligt talt befandt vi os i en overfyldt robåd i rum sø uden årer, kompas eller redningsvest! Det eneste, vi havde, var en kop til at øse havvandet ud af båden med!

Vores første prioritet blev at opbygge en struktur og et uge- og dagsprogram, der både tog højde for Sundhedsstyrelsens retningslinjer, antallet af deltagere og frivillige, der skulle tilpasses en begrænsning på 10 personer (senere forhøjet til 50 personer), samt på kort tid at skabe gennemsigtighed, genkendelighed og tryghed for både deltagere og frivillige.

'”Det, du gør, vil sætte frugt, kaste frø i tiden,
ligge som en spire dér, uset ganske liden,
for en dag at blomstre op, som din egen skygge,
og forvandle verden til blomstertæpper tykke.
Pas din blomst og lad den gro, giv din verden hvad du har,
intet bør du gemme på, skønhed kommer indefra.”

Årsrapport 2020

Klik for at se det fulde dokument

Årsregnskab 2020

Klik for at se det fulde dokument

En stor tak

til vores mange samarbejdspartnere, sponsorer og fonde, som har bidraget til, at vi har kunnet gennemføre vores ture og aktiviteter for udsatte børn, unge og familier.

Evaluering

Se alle vores evalueringer, årsrapporter og årsregnskaber

Følg os